authors |
Jamal karak, Fateh abdulhalim |
Abstract |
This study was carried out, for orange fruit, vitamin C, sachorities, water, ash content. The test lasted (3) months on (5) c and moisture (85- 90) %, during different successive period. Results show that the storage period affected the contents in question significantly particularly vitamin c which seeded to decrease in successive test period. Key words: Fruit, storage, orange, chemical composition |
الكاتب |
جمال كرك, فاتح عبدالحليم |
الملخص |
جرى في هذا البحث تخزين ثمار البرتقال (بلدي) لمدة (3) أشهر عند درجة حرارة 5° م ورطوبة نسبية 85 - 90% حيث تم اختبار المحتوى الرطوبي والسكريات وال pH والرماد وفيتامين C وذلك في ثمار الشاهد (غير المخزنة) وكذلك خلال فترات التخزين المتعاقبة. لقد تبين من خلال هذا البحث أن فترة التخزين تؤثر بشكل معنوي على المؤشرات المذكورة وخاصة محتوى فيتامين C ، حيث لوحظ انخفاض كبير في كميته بعد مرور 3 أشهر من التخزين التبريدي لثمار البرتقال . الكلمات المفتاحية : تخزين، ثمار، البرتقال، تركيب كيميائي |
Alfurat University @ 2024 by SyrianMonster | All Rights Reserved